A budapestiek jelentős többsége, 57%-a közlekedik fővárosi tömegközlekedéssel hetente legalább egy alkalommal. Nem is meglepő ez, hiszen számtalan közlekedési eszköz és járat közül válogathatnak.

Utazhatnak villamossal, busszal, troli busszal, fogaskerekűvel, kis földalattival, metróval, vagy akár hajóval is. A budapestiek 40%-a utazik metrón legalább hetente egyszer, és ötödük mindezt heti 5 vagy több alkalommal teszi.

Autós közlekedőket tekintve, a levezetett kilométerek alapján kiderül, hogy a budapestiek 30%-a vezet hetente autót. A fővárosiak 10%-áról mondható el, hogy hetente több mint 120 kilométert vezet, miközben semmilyen tömegközlekedési eszközt sem használ havi egy alkalomnál gyakrabban.

Kerékpáros közlekedés fővárosunkban már igencsak elterjedt, 11% teker utazási céllal hetente a város utcáin. Ugyanakkor csupán 4% ül biciklin legalább 1 órát hetente.

A fővárosi vagy akár országos utazási szokásokról, utazási gyakoriságról, utazással töltött időről többet megtudhat a TGI legfrissebb adatbázisából.