Az internet térnyerésével a televízió szerepe is átalakulóban van, azonban a lakosság 97,3 százaléka mondta azt, hogy szokott tévét nézni. Az alábbiakban őket vizsgáljuk meg kicsit közelebbről.

A tévénéző lakosság leginkább a belföldi és közéleti (84,7%) és a megyei, városi, kerületi - községi - helyi  hírek (82,6%) iránt érdeklődik . A külföldi hírekre a  csupán a televíziónézők 71,9%-a, míg a bűnügyi hírek iránt 60% érdeklődik. A kor növekedésével a hírek iránti érdeklődés is egyértelműen növekszik: a fiatalabb generáció kevésbé érdeklődik a hírek iránt.

 

A fiatalabbak kevésbé hagyatkoznak a televízióra, legyen szó akár információszerzésről, akár pedig sorozatnézésről. A 18-29 évesek közül minden negyedik hagyatkozik az információszerzésben a televízióra, míg a 60 év felettiek esetében ez  a szám jóval magasabb (40,2%). Azzal az állítással, hogy mire  Magyarországra ér egy sorozat, azt általában már más forrásból megtekintésre kerül a 18-29 évesek 22,3%-a értett egyet, a 60 év feletti korosztály esetében pedig 11,0%.